Povestind elevilor de liceu despre antreprenoriat

Despre antreprenoriat în era digitală la Copșa Mică

Miercuri, 25 februarie 2015, am fost invitat în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic Nicolae Teclu în cadrul proiectului de educație antreprenorială inițiat de către primarul orașului Copșa Mică, domnul Daniel Tudor Mihalache.

Alături de alți doi foști elevi ai școlii, le-am vorbit celor peste 30 de elevi prezenți (clasele IX-XII) despre construirea unei cariere în IT, (eu personal) punând accentul pe antreprenoriatul în dezvoltare web și comerțul electronic.

Am constatat cu satisfacție că aproximativ jumătate din cei prezenți comandaseră cel puțin o dată până acum de la un magazin online iar doi sau trei dintre elevii prezenți dețineau un site / blog propriu. Nu mai luăm în calcul faptul că fiecare din ei deținea un smartphone, sau că o parte din domnișoare erau relativ familiare cu conceptul de franciză, fiind distribuitoare de produse cosmetice în cercul lor de prieteni și cunoștințe.

Plecând de la aceste premise, după speech-uri s-a dat naștere unor discuții extrem de interesante pe marginea oportunităților pe care le are un tânăr într-un oraș mic, iar ideile au fost dintre cele mai inedite, de la comerțul de diferite feluri, până la oferirea de servicii persoanelor vârstnice sau cu dizabilități.

Distribuie articolul:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *